Lezing Nanke Verloo over 'Tien kritieke momenten voor betere participatie'
Leefbaar
t/m
lezingWijkbibliotheek (n.t.b.)Gratis

Lezing Nanke Verloo over 'Tien kritieke momenten voor betere participatie'

Derde in een serie lezingen 'Samen maken we de wijk'
 

Als onderzoeker dook Nanke Verloo in de wereld van participatie en inspraak. Nanke is Universitair Docent Stedelijke Politiek en Planologie aan de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek richt zich op de veranderende relatie tussen burgers en de overheid en het verbeteren van de kritieke momenten waarin burgers de overheid in al haar gedaantes ontmoeten.

Ze liep mee met bewonersorganisaties, lokale politici en andere belanghebbenden, om er achter te komen dat de behoeften en doelen van deze verschillende groepen niet altijd even goed aansluiten - “sterker nog; ze vormen hun eigen werkelijkheden”, aldus Nanke Verloo.   

In de lezing 'Tien kritieke momenten voor betere participatie' vertelt Nanke over haar onderzoek: hoe ambtenaren, bewoners en beleid elkaar in de weg kunnen zitten. Maar belangrijker: hoe je daar dan samen uit kan komen. Participatie wordt volgens Nanke vaak ingezet om besluit democratischer te maken, maar het ‘democratisch gehalte’ is vaak laag. 

Tijdens de lezing staan we stil bij tien kritieke momenten waarop de participatieprocessen wel veranderd zijn voor de belanghebbenden en hoe deze kritieke momenten toepasbaar zijn in de praktijk. Niet als toolbox maar als leidraad hoe je constructief om kan gaan met belangrijke momenten in het participatieproces. 

Aanmelden

De lezing is gratis en voor iedereen toegankelijk. Om te weten hoeveel koffie we moeten zetten, willen we wel graag dat je je aanmeldt. Dat kan door een mailtje naar aanmelden@wijkmakers.nl, o.v.v. ‘lezing Nanke Verloo’.