Foto van een plein met een fietser en voetgangers. Er is op de achtergrond een winkelcentrum en een flat te zien. Ook zijn er vuilniscontainers en auto's geparkeerd.

Wijkmakers Academie

Bij Wijkmakers leer je over wijkvernieuwing, wijkontwikkeling en alles wat daarbij komt kijken. De Wijkmakers Academie is speciaal voor de wijkontwikkelaars van nu en morgen.

Samen werken in en aan de wijken vraagt om inhoudelijke kennis, sterke persoonlijke vaardigheden, een open vizier en om netwerk. In de leergang bouw je aan al deze ingrediënten. Je krijgt kennis over nieuwe actuele thema’s zoals gezondheid, ondermijning en democratisering in de wijken, maar ook over de 'fysieke kant' van de wijkaanpak, zoals volkshuisvesting, energietransitie en ruimtelijke kwaliteit. Je werkt aan persoonlijke vaardigheden, variërend van persoonlijk leiderschap tot gesprekstechniek en presentatievaardigheden. En door de diverse samenstelling van de groep werk je gaandeweg aan je brede blik en aan je netwerk in de wijkvernieuwing.

Leergang Wijkontwikkeling

Wijkmakers startte in november 2021 met een eerste editie van de Leergang Wijkontwikkeling. In de Leergang Wijkontwikkeling krijg je in tien modules nieuwe inhoudelijke vakkennis over wijkvernieuwing, buurtbewoners, participatie, verschillende krachtenvelden en specifieke sociale en ruimtelijke problemen van Groningen. Ook leer je bij over persoonlijk leiderschap en procesmanagement. Wij leiden jou op tot wijkontwikkelaar nieuwe stijl. De eerste groep sloot op 17 november de leergang met succes af en inmiddels is de derde groep al bijna aan de eindpresentatie toe.

Na de zomer starten we weer met een nieuwe lichting. Heb je nu al interesse om mee te doen? Hartstikke goed! Laat het ons vooral weten, we gaan graag met je in gesprek. Mail je naam, telefoonnummer en een korte motivatie naar aanmelden@wijkmakers.nl. Na aanmelding krijg je meer informatie over de procedure.

Leergang Wijkontwikkeling 2024-2025