Foto van een plein met een fietser en voetgangers. Er is op de achtergrond een winkelcentrum en een flat te zien. Ook zijn er vuilniscontainers en auto's geparkeerd.

Wijkmakers Academie

Bij Wijkmakers kan je leren over wijkontwikkeling en alles wat daarbij komt kijken. De Wijkmakers Academie is speciaal voor de wijkontwikkelaars van nu en morgen.

Samen werken in en aan de wijken vraagt om meer inhoudelijke kennis. Over nieuwe thema’s als ondermijning, energietransitie en democratisering in de wijken, maar ook om het opfrissen van het thema wijkvernieuwing. En het vraagt om investeren in vaardigheden, variërend van persoonlijk leiderschap tot het leren spreken en begrijpen van elkaars taal en leefwereld.

Leergang Wijkontwikkeling

Wijkmakers start in november 2021 met een eerste editie van de Leergang Wijkontwikkeling. In de Leergang Wijkontwikkeling krijg je in tien modules nieuwe inhoudelijke vakkennis over wijkvernieuwing, buurtbewoners, participatie, verschillende krachtenvelden en specifieke sociale en ruimtelijke problemen van Groningen. Ook leer je bij over persoonlijk leiderschap en procesmanagement. Wij leiden jou op tot wijkontwikkelaar nieuwe stijl.

Opgeven voor de eerste editie kan niet meer. Je kan al wel laten weten dat je interesse hebt in de tweede editie van de Leergang Wijkontwikkeling.

Leergang Wijkontwikkeling editie II