Een foto van een speelpleintje met een glijbaan en klimrek. Op de achtergrond praat een groepje mensen. Daarachter zie je rijtjeshuizen. Meer op de voorgrond staat een witte vrouw in een hele lange felblauwe jas.
LeefbaarBetaalbaar
t/m
wijkwandelingKorrewegwijkgratis

De wijk door de ogen van... student Noa Schievink

Het studentenleven in de Korrewegwijk

Noa Schievink is stagiair bij Wijkmakers. Ze studeert sinds 2016 architectuurgeschiedenis in Groningen en is bezig met de laatste loodjes. Al vanaf het begin van haar studietijd woont ze in de Korrewegwijk. Daar is ze per toeval terechtgekomen en inmiddels heeft ze er op vijf verschillende adressen gewoond. Noa wil niet meer weg uit deze wijk. Volgens haar is het de perfecte plek voor studenten.

Tijdens de wandeling vertelt Noa hoe ze de Korrewegwijk als student ervaart en deelt ze verhalen over het samenleven met andere bewoners. Als student architectuurgeschiedenis kan ze het natuurlijk ook niet laten om tussendoor te wijzen op de interessante ontstaansgeschiedenis en architectuur van deze bijzondere wijk.

De wijk door de ogen van...

Elke maand wandelt Wijkmakers door een wijk van de stad. Dat doen we steeds met een andere gids. Zo laten we de wijken zien door de ogen van mensen die er wonen, of in en aan de wijk werken. In twee uur tijd leer je een wijk op een heel andere manier kennen; ook al woon je er zelf.

Eerder al wandelden we met wijkagent Eva Dijkman door de Oosterpark en met gebiedswerker Maartje Keijzer en bewoonster Angelique van Alteren door De Hoogte.

Aanmelden

De wandeling is gratis en er kunnen maximaal twintig mensen meewandelen. Heb jij al een Wijkmakers account? Hiermee kan je je makkelijk aanmelden voor activiteiten en ook je abonneren op onze nieuwsbrief. Meer informatie over zo'n profiel staat hier. Klik verderop op deze pagina op Aanmelden om je met je profiel aan te melden voor deze wandeling. Om mee te wandelen kan je ook mailen naar aanmelden@wijkmakers.nl. Vergeet er niet bij te zetten aan welke activiteit je wilt deelnemen.