Een luchtfoto van Forum Groningen. Het lijkt een beetje mistig, de zon schijnt fel waardoor de foto een oranje gloed heeft. Je ziet ook de rest van het centrum en bijvoorbeeld het torentje van het Provinciehuis.
WonenBetaalbaarGezonde stadLeefbaar
t/m
congresForum Groningengratis

Op weg naar een ongedeelde stad

Introductie van Wijkmakers op Let's Gro

De gemeente Groningen organiseert tijdens het stadsfestival Let's Gro een congres over wijkvernieuwing. Tijdens het congres wordt Wijkmakers geïntroduceerd aan het publiek en verschillende Wijkmakers en partners staan op het podium.

De aanpak van Groningen

Dagvoorzitter Gijs Nillessen gaat op onderzoek uit naar de Groninger wijkaanpak: wat is daar eigenlijk de bedoeling van? Waarom wordt er gewerkt aan de ÔÇśongedeelde stadÔÇÖ? Wat gaat daarin goed en wat moet beter?

Gijs voelt in een rondetafelgesprek wethouder Roeland van der Schaaf en Pieter Bregman hierover aan de tand. Pieter is directeur-bestuurder van woningcorporatie Nijestee. Gemeente Groningen en Nijestee zijn partners van Wijkmakers.

100 jaar geschiedenis in vijf minuten
Wijkmaker Tijmen Hordijk neemt tijdens de opening iedereen in vogelvlucht mee door 100 jaar stads- en wijkvernieuwing in Groningen. Tijmen is opgeleid als stedenbouwhistoricus maar werkt al jaren in de wijkvernieuwing als adviseur, gespreksleider en procesbegeleider.

Tijmen heeft op zaterdagmiddag ook een gesprek in het Forum over veranderende wijken. Lees er hier meer over. De rest van het programma van het congres kan je vinden op de website van de gemeente.

Kom langs in het Forum

Je hoeft je niet aan te melden voor dit congres. Alle onderdelen zijn vrij toegankelijk. Let op: vol is vol. Zorg dus dat je op tijd komt.

Vergeet niet je CoronaCheck QR-code en legitimatiebewijs mee te nemen. Bij het congres-infopunt in de hal van het Forum kan je een polsbandje halen, zodat je niet elke keer je QR-code hoeft te laten scannen.