Een foto van een wit gezin met drie kinderen. Er staat een steiger voor het huis. Het gezin poseert voor de camera. Een van de kinderen is in de steiger geklommen. Een ander kind zit op de nek van de vader. Het jongste kind op de arm van de moeder.
Wonen
t/m
GesprekForum Groningengratis

Praten over de veranderende wijk

Onderdeel van Wijkmakers op Let's Gro

Wijkmakers staat dit jaar op het stadsfestival Let's Gro. We organiseren activiteiten in het Groninger Forum en een wijkwandeling door De Hoogte. Theatermaker Sijas de Groot en stedenbouwhistoricus Tijmen Hordijk praten in het Forum samen over de veranderende wijk.

Een gesprek over de veranderende wijken van Groningen

Sijas de Groot is theatermaker, verhalenverteller, kijker en luisteraar. Met zijn project Ik blijf hier brengt hij samen met fotograaf David Vroom verhalen uit de wijkvernieuwing in beeld. Tijmen Hordijk is stedenbouwhistoricus maar werkt al jaren liever in de wijkvernieuwing.

Sijas en Tijmen lopen op vrijdag samen met jou door De Hoogte, een veranderende wijk. Op zaterdag in het Forum gaan ze dieper in op het thema. Ze laten je op een andere manier kijken en luisteren naar veranderende wijken. Hoe is de wijk bedacht, hoe wordt de wijk beleefd, hoe is de wijk veranderd?

De wandeling en het gesprek zijn een kleine opwarmer voor de Leergang Wijkontwikkeling van de Wijkmakers Academie.

Aanmelden

Aanmelden voor dit gesprek is niet mogelijk. Kom gewoon naar de zaal toe. Kom op tijd, want vol is vol.

Vergeet niet je CoronaCheck QR-code en legitimatiebewijs mee te nemen. Bij het infopunt in de hal van het Forum kan je een polsbandje halen, zodat je niet elke keer je QR-code hoeft te laten scannen.