Een foto van een straat in De Hoogte. De straat loopt onder het Poorthuis door. In de verte hangt een Nederlandse vlag. Er staan auto's geparkeerd.
Wonen
wijkwandelingDe Hoogtegratis

Wandelen met Wijkmakers door De Hoogte

Onderdeel van Wijkmakers op Let's Gro

Wijkmakers staat dit jaar op het stadsfestival Let's Gro. We organiseren een wijkwandeling en ook activiteiten in het Groninger Forum. Deze eerste wijkwandeling van Wijkmakers gaat door De Hoogte. Theatermaker Sijas de Groot en stedenbouwhistoricus Tijmen Hordijk gaan met jou op zoek naar verhalen uit De Hoogte, een veranderende wijk.

Op ontdekking in de Groninger wijk De Hoogte

Sijas de Groot is theatermaker, verhalenverteller, kijker en luisteraar. Met zijn project Ik blijf hier brengt hij samen met fotograaf David Vroom verhalen uit de wijkvernieuwing in beeld. Tijmen Hordijk is stedenbouwhistoricus maar werkt al jaren liever in de wijkvernieuwing.

Sijas en Tijmen nemen je mee door De Hoogte, vertellen haar verhalen en laten je op een andere manier kijken en luisteren naar de veranderende wijk.

Het nagesprek
Op zaterdag 6 november is er een nagesprek met Sijas en Tijmen op Let's Gro. In het Forum zullen ze dan verder praten over de veranderende wijk. Ze nemen daarbij de ervaringen van de wijkwandeling mee. Sijas en Tijmen laten je op een andere manier kijken en luisteren naar veranderende wijken. Hoe is de wijk bedacht, hoe wordt de wijk beleefd, hoe is de wijk veranderd?

De wandeling en het gesprek zijn een kleine opwarmer voor onze Leergang Wijkontwikkeling van de Wijkmakers Academie.

Aanmelden

Aanmelden voor deze wijkwandeling kan via de website van de gemeente Groningen. Meld je op tijd aan, want vol is vol.