Een foto van een straat met hegjes bij de voortuin. Verderop lopen drie mensen op de stoep.
WonenLeefbaar
t/m
wijkwandelingDe Hoogtegratis

De wijk door de ogen van... Maartje Keijzer en Angelique van Alteren

Opgroeien en oud worden in De Hoogte

Maartje Keijzer werkt voor de gemeente Groningen al jaren in De Hoogte en wil deze bijzondere buurt graag laten zien tijdens een wandeling met Wijkmakers. Dat doet ze samen met Angelique van Alteren, die al 40 jaar in De Hoogte woont en de buurt kent als haar broekzak. Ze woonde er als kind, als moeder en nu als oma. Het thema van de wandeling is dan ook ‘opgroeien en oud worden in De Hoogte’.

De tekst gaat verder onder de foto.

Een foto van twee witte vrouwen. Ze lopen onder een boogje door in de wijk de Hoogte in Groningen. De vrouw links heeft donker, lang krullend haa.r. Ze draagt een zwarte blouse. De vrouw rechts heeft krullend, grijs haar. Ze draagt een jurk met bloemen en een lange kralenketting. Ze lachen allebei.

De wijk door de ogen van...

Elke maand wandelt Wijkmakers door een wijk van de stad. Dat doen we steeds met een andere gids. Zo laten we de wijken zien door de ogen van mensen die er wonen, of in en aan de wijk werken. In twee uur tijd leer je een wijk op een heel andere manier kennen; ook al woon je er zelf.

De eerste wijkwandeling was met wijkagent Eva Dijkman door de Oosterpark. Lees en bekijk hier het verslag.

Aanmelden

De wandeling is gratis en er kunnen maximaal twintig mensen meewandelen. Heb jij al een Wijkmakers account? Hiermee kan je je makkelijk aanmelden voor activiteiten en ook je abonneren op onze nieuwsbrief. Meer informatie over zo'n profiel staat hier. Klik verderop op deze pagina op Aanmelden om je met je profiel aan te melden voor deze wandeling. Om mee te wandelen kan je ook mailen naar aanmelden@wijkmakers.nl. Vergeet er niet bij te zetten aan welke activiteit je wilt deelnemen.