Foto van werkplaats
VeiligLeefbaarWerkplaats
t/m
vraagstukWijkmakers WerkplaatsGratis

Vraagstuk 3: Hoe werken we samen aan een veilige wijk?

Help jij Wijkmakers met het vinden van een oplossing?

Wijkmakers heeft een derde probleem dat aangepakt wordt door de deelnemers van de Werkplaats. Dit keer heeft de gemeente Groningen een 'wicked problem' ingebracht: hoe werken we aan een veilige wijk? Geef je nu op voor de Werkplaats en ga ook aan de slag! Dit doen we dit keer niet alleen maar samen met studenten van Wijs en bewoners van de Oosterpark. 

Wat gaan we doen?

Op 16 maart start weer een nieuwe Wijkmakers werkplaats. Dit keer heeft de gemeente Groningen een ‘wicked problem’ ingebracht: hoe werken we samen aan een veilige wijk? De casus speelt dit keer in de Oosterparkwijk. Bijzonder aan deze editie van de werkplaats is de samenwerking met WIJS en bewoners uit de wijk. Studenten, professionals en bewoners bieden ieder een uniek perspectief en samen komen we tot nieuwe inzichten en oplossingen. Een groep studenten vanuit verschillende opleidingen bijt zich van maart tot mei vast in het vraagstuk en jij kunt ze daar als Wijkmaker bij helpen. De werkplaats bestaat uit zeven bijeenkomsten. Deze vinden allemaal in de ochtend plaats.

De startbijeenkomst is op 16 maart (09:30-14:30) in Bij van Houten (Oliemuldersweg). Gebiedscoördinator Nienke Alkema zal dan het vraagstuk toelichten. De eindpresentatie van de werkplaats is op 25 mei (10:00-14:00).

In de werkplaats ga je concreet aan de slag met een actuele vraag. Er is behoefte aan goede voorbeelden en concrete kennis. Daarnaast willen we samenwerkingen tussen studenten, bewoners en professionals versterken. In een diverse groep deelnemers ga je actief de wijk in om de opgave in beeld te brengen, oplossingen te bedenken, te toetsen bij bewoners uit de wijk. Goede oplossingen en voorstellen willen we ook daadwerkelijk uitvoeren.

Bedenk jij de oplossing?

Wil jij samen in een team dit derde vraagstuk oplossen? Meld je dan nu aan met je Wijkmakers account. Of mail naar aanmelden@wijkmakers.nl. Vergeet niet om je profiel helemaal compleet te maken.

Na je aanmelding zal het team van Wijkmakers telefonisch contact met je opnemen om aanvullende vragen aan je te stellen. Dan kan je natuurlijk ook jouw vragen aan de organisatie van Wijkmakers stellen.

Heb je je al eerder aangemeld als deelnemer van de Werkplaats? Laat dan gerust even weten dat je interesse hebt om mee te doen aan het oplossen van dit vraagstuk door je aan te melden via de knop hieronder.

AANMELDEN

Wat kost meedoen?

Meedoen aan de Werkplaats kost tijd, geen geld.  Dan ben je 6 of 7 ochtenden (verspreid over 8 weken) samen met een team bezig met het oplossen van het vraagstuk. De precieze invulling hangt af van de samenstelling van de groep en de taakverdeling die jullie zelf afspreken. Meedoen is dus vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Je doorloopt daarbij de stappen van Design Thinking. Wat dat precies is, leggen we hier allemaal voor je uit. Wat levert het je op? Meedoen met een creatief samenwerkingsproces, kennis over Design Thinking en een nieuw netwerk.