Nieuwe programmaleider Wijkmakers gezocht en gevonden: Elles Kazemier
Nieuws

Nieuwe programmaleider Wijkmakers gezocht en gevonden: Elles Kazemier

Elles Kazemier neemt het stokje als programmaleider over van Tijmen Hordijk
14 oktober 2024

Nieuwe programmaleider Wijkmakers gezocht en gevonden: Elles Kazemier

Het is gelukt! Elles Kazemier gaat ons team versterken als nieuwe programmaleider.
Na ruim 2,5 jaar Wijkmakers heeft Tijmen Hordijk zijn functie als programmaleider ingeruild voor een bestaan als strategisch adviseur bij de Gemeente Oldambten en hij draagt met een gerust hart zijn werk over aan zijn opvolger. 

Elles omschrijft zichzelf als iemand die vaak barst van de ideeĂ«n: “Zodra het gaat om leren en ontwikkelen, zie ik allerlei kansen en leg ik vlot verbindingen die leiden tot interessante trajecten en mooie leeromgevingen voor mensen die zich willen blijven ontwikkelen”. 

Wijkvernieuwing is voor haar niet helemaal nieuw: Elles is al bijna 25 jaar verbonden aan de opleiding Vastgoedkunde aan de Hanze en werkte vaak aan wijkthema’s in onderwijs- en onderzoeksprojecten. Ook toekomstdenken en teamleren zitten haar in het bloed: zo schudt ze graag het denken op van collega’s en van studenten die zowel binnen als buiten de Hanze werken aan transitie. 

En niet onbelangrijk: ze is dol op Groningen, de Groningers en hun nuchtere kijk op zaken en vindt het na zo’n 25 jaar Hanze tijd om actief bij te dragen aan de leefbaarheid van Stad en Ommeland op de plekken waar het gebeurt: in de wijken en dorpen. 

En je werk bij de Hanze dan?
Gelukkig voor de Hanze en voor ons loopt dat gewoon door. Elles werkt straks 2,5 dag per week voor Wijkmakers en gaat dat combineren met haar lopende taken bij de Hanze. Daar steekt ze de andere helft van de week met veel plezier haar energie in Kenniscentrum NoorderRuimte, waar ze jonge mensen helpt waarde toe te voegen aan multidisciplinaire onderzoeksvraagstukken uit de gebouwde omgeving. 

Daarnaast rondt ze de komende maanden nog een Europees project af met docenten die met hun onderwijs willen bijdragen aan een mooiere wereld en aan de transitievaardigheid die daarbij horen, zoals systeem- en toekomstdenken. Sowieso een van haar professionele hobby’s: nieuwe manieren van denken, kijken en samenwerken stimuleren om te komen tot andere dan de standaard- aanpakken. 

We zijn erg blij met deze aanwinst uit onderwijsland en we hopen met de komst van Elles niet alleen ons programma mooi te kunnen voortzetten, maar ook nog wat op te steken over onderwijsinnovatie en professionele en persoonlijke ontwikkeling.  

Elles geeft aan graag mee te werken aan de opgave van Wijkmakers om als onafhankelijke broedplaats de denk-, innovatie- en veerkracht aan te jagen die nodig is voor een betere toekomst voor de Groningse wijken.
“De complexiteit van de vraagstukken waarvoor we als samenleving staan, vraagt meer dan ooit om mensen die hebben leren denken en doen vanuit een gemeenschappelijk belang. Wijkmakers heeft daartoe met haar partnernetwerk in drie jaar een indrukwekkend programma weten op te bouwen dat verdere bestendiging en doorontwikkeling verdient - net iets voor mij”.

Elles vormt als programmaleider de tweekoppige directie samen met zakelijk leider Merijn Goris. Merijn kijkt uit naar de samenwerking. "Ik verwacht dat Ellis met haar ervaring in het initiĂ«ren van ontwikkelprogramma's en haar kennis over leefbaarheidsvraagstukken een belangrijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van Wijkmakers, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van nieuwe masterclasses of het doorontwikkelen van lopende leergangen". 

Welkom Elles!