Een groep mensen loopt over de stoep van de Ossehoederstraat in Groningen. We zien ze op de rug. Iemand in een lange blauwe jas loopt over de straat. Iemand vooraan op de stoep wijst naar rechts. Er zijn nieuwe flatgebouwtjes te zien.
Nieuws

Nieuw: De wijk door de ogen van...

Ga elke maand mee op wijkwandeling

Wijkmakers gaat weer wandelen! In de nieuwe serie wijkwandelingen: De wijk door de ogen van... zal Wijkmakers elke maand door een wijk van de stad wandelen. Dat doen we steeds met een andere gids.

Met deze wandelingen laten we de wijken zien door de ogen van mensen die er wonen, of in en aan de wijk werken. In twee uur tijd leer je een wijk op een heel andere manier kennen; ook al woon je er zelf.

Eerste wandeling

De eerste wandeling De wijk door de ogen van... is met wijkagent Eva Dijkman. Eva is geen onbekende in 'haar' Oosterparkwijk. Ze komt veel bij mensen thuis en dat doet ze op een bijzondere manier. Ze drukt op een willekeurige deurbel en vraagt of ze daar haar broodje mag komen eten. Tijdens de lunch leert ze zo de mensen in de Oosterpark kennen en hoort ze veel verhalen.

Tijdens de wandeling zal Eva vertellen over deze karakteristieke wijk, de mensen die ze daar tegenkomt en over haar bijzondere werk als wijkagent. De wandeling is op vrijdag 18 maart. Om 14.00 uur vertrekt Eva vanaf Bie de Buuf (Paradijsvogelstraat 10). Opgeven kan via de Aanmelden-knop op de wandelingpagina of via mail: aanmelden@wijkmakers.nl. Deelname is gratis en er is plek voor twintig wandelaars.

Een foto van een witte vrouw met kort bruin haar. Ze draagt een politieuniform. Ze staat in een groenstrook met bomen. Op de achtergrond is een oud schoolgebouw te zien.