Foto van het Van Brakelplein in Groningen. Je ziet een straathoek met naambordje. Er loopt iemand met blond haar op de stoep. Link vooraan staat een grote gele bus.
Nieuws

Wijkmakers op Let's Gro: bekijk het programma

Kom naar de officiële start van Wijkmakers

Een wandeling door De Hoogte, meedoen met de Wijkmakers Werkplaats in Forum Groningen en een gesprek over veranderende wijken. Wijkmakers staat dit jaar op stadsfestival Let's Gro met allerlei soorten activiteiten.

Bekijk hieronder het programma en klik door voor meer informatie over deze activiteiten van Wijkmakers. Het programma op Let's Gro is gratis. Voor de wijkwandeling op vrijdag moet je je wel opgeven. De onderdelen op zaterdag in en rondom het Forum zijn vrij toegankelijk. Kom wel op tijd, want vol is vol.

Vrijdag 5 november

14.00 - 16.00 uur: Wandelen door De Hoogte

Theatermaker Sijas de Groot en stedenbouwhistoricus Tijmen Hordijk gaan met jou op zoek naar verhalen uit De Hoogte, een veranderende wijk.

Lees meer

Zaterdag 6 november

10.00 - 11.00 uur: Introductie Wijkmakers op congres wijkvernieuwing

De gemeente Groningen organiseert tijdens het stadsfestival Let's Gro een congres over wijkvernieuwing. Tijdens het congres wordt Wijkmakers geïntroduceerd aan het publiek en verschillende Wijkmakers en partners staan op het podium.

Bekijk deze activiteit
11.00 - 14.00 uur: Doe mee in de Wijkmakers Werkplaats

De Wijkmakers Werkplaats is dé plek waar Wijkmakers aan de slag gaan met het oplossen van ingewikkelde problemen. Speciaal voor stadsfestival Let's Gro is de Wijkmakers Werkplaats tussen 11.00 en 14.00 uur te vinden in de hal van Forum Groningen.

Lees meer
13.00 - 14.00 uur: Praten over veranderende wijken

Sijas en Tijmen lopen op vrijdag samen met jou door De Hoogte, een veranderende wijk. Op zaterdag in het Forum gaan ze dieper in op het thema. Ze laten je op een andere manier kijken en luisteren naar veranderende wijken. Hoe is de wijk bedacht, hoe wordt de wijk beleefd, hoe is de wijk veranderd?

Bekijk deze activiteit
17.00 - 18.30 uur: Officiële start van Wijkmakers

Een officiële start is niet compleet zonder een officieel moment en een feestje. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Vanaf 17.00 uur ben je welkom in The Market Hotel, ingang Nieuwe Markt. Om 17.30 uur is de officiële start.

Lees meer