Wijkwandeling wat de Suikerbiedt
Nieuws

Wijkwandeling 'door de ogen van .... wat de Suikerbiedt'

Wandelen met Paul Grimmius van coöperatie de Suikerbiedt
16 april 2024

Op vrijdagmiddag 31 mei van 14.00 - 16.00 uur gaan we wandelen met Paul Grimmius, voorzitter van co√∂peratie de Suikerbiedt en oprichter en voormalig creatief directeur van het Paradigm Festival. 

Co√∂peratie de Suikerbiedt is een verzameling van pioniers, makers, doeners en creatievelingen die samen kleur geven aan het Suikerterrein en de rest van de stad. Met de Co√∂peratie de SuikerBiedt zetten zij zich in voor een levend, eerlijk, open, circulair, natuurlijk en genereus stukje stad. Hun gebied is maar liefst 16000 m2 (!) op het voormalige Suikerunieterrein. 

De coöperatie de SuikerBiedt ziet kansen in het verbinden van de werelden van de huidige (pionierende) bewoners en de toekomstige bewoners van het gebied.
De initiatiefnemers zijn al begonnen met het bouwen aan een sociale structuur en samenwerkingen tussen de scholen, initiatiefnemers en bewoners. Dit willen ze met de coöperatie doorzetten.
Zo krijgen de toekomstige bewoners bij de start van de ontwikkelingen van de nieuwe wijk de een zachte landing en directe betrokkenheid met de pioniersgeest van het terrein.

De Suikerbiedt heeft een Manifest gemaakt over wie ze zijn en wat ze doen. Je kunt het manifest hier lezen. 

 

Aanmelden

De wandeling is gratis en er kunnen maximaal twintig mensen meewandelen. Je kunt mailen naar aanmelden@wijkmakers.nl om je aan te melden. Vergeet er dan niet bij te zetten aan welke activiteit je wilt deelnemen.

De wijk door de ogen van

Elke maand wandelt Wijkmakers door een wijk van de stad. Dat doen we steeds met een andere gids en vanuit een andere bril. Zo laten we de wijken zien door de ogen van mensen die er wonen, of in en aan de wijk werken. In twee uur tijd leer je een wijk op een heel andere manier kennen; ook al woon je er zelf.

Eerder wandelden we bijvoorbeeld al door de Oosterparkwijk met wijkagent Eva Dijkman, door Beijum met jongeren Luna Smit en Zi√ęd Fargi en door de Oosterpoort met zorgverkoper David Wegner (Lentis) en ervaringsdeskundige Marlieke de Jong.