Een foto van een groep mensen waar een workshop wordt gehouden
t/m
WijkmakersBinnenstadGratis

Wijkmakers x Let's Gro

Samen bouwen aan een zintuiglijke kaart van Groningen

Het najaar komt er aan en dat betekent dat het weer tijd is voor het inspiratiefestival Let’s Gro. Drie dagen die in het teken staan van de toekomst van Groningen. Voor Let’s Gro 2023 gaat Wijkmakers graag samen met jullie in gesprek over de stad .

De stad verandert namelijk constant. Publieke ruimten krijgen nieuwe invullingen zoals het Forum: de woonkamer van de binnenstad, de vernieuwde en autovrije grote markt of de toekomstige zitgelegenheden bij Dudok aan de Diepenring. En toch, als we al deze veranderingen in de stad vanaf een kaart bekijken, zien we enkel vakken van groen, grijs, blauw en rood. Een soort Mondriaan maar dan toch stiekem wat saaier. 

Waar kan je op de kaart aflezen waar de bruisende broedplaatsen van de stad zijn? Hoe zie je waar in de zomer de wildste bloemen groeien? En wat zijn de plekken waar je ‘s nachts liever niet wilt zijn? Waar ruikt het lekker? En waar is het nog donker genoeg om de sterren te zien? De stad is van ons allemaal en iedereen ziet, ruikt, proeft en ervaart dit weer anders. Laten we het daar eens over hebben.

Wijkmakers wil dit gesprek graag voeren op Let’s Gro! Hoe ervaar jij de stad? Wat geeft een plek identiteit? Waar zien we punten voor verbetering en vernieuwing? Praat mee en werk zo met Wijkmakers aan de zintuiglijke kaart van Groningen! 

In totaal doen we drie workshops, steeds met een groep van maximaal 15 personen. Dit doen we op een spannende locatie in de stad (de locatie maken we bekend als je je opgeeft). Eén van de sessies is al volgeboekt. Wil je meedoen op vrijdag 3 november van 15.00 tot 17.00  of op zaterdag 4 november van 10.00 tot 12.00, meld je dan aan via hallo@wijkmakers.nl. Vol is vol!