Foto is gemaakt voor de Albert Heijn, hier is Anneke te zien in haar rolstoel en ze kan er amper langs door de fietsen en voetgangers.
LeefbaarBereikbaar
t/m
WijkwandelingKorrewegwijkgratis

Wijkwandeling over toegankelijkheid

Met de rolstoel door de Korrewegwijk

De wijk is van iedereen. Als we het hebben over een toegankelijke wijk, gaat het over veel meer dan fysieke toegankelijkheid. Het gaat over welkom zijn, erbij horen en meedoen. Maar hoe inclusief en hoe toegankelijk zijn onze wijken eigenlijk? Bijvoorbeeld voor mindervalide mensen? Dat verkennen we in de Korrewegwijk, met Nikky en Fleur (studenten Social Work) en Anneke (Werkgroep Toegankelijk Groningen).

De Werkgroep Toegankelijk Groningen (WTG) is een netwerk van en voor Groningers met een beperking. De werkgroep adviseert de gemeente over toegankelijkheid van gebouwen en openbare ruimte. Anneke is lid van de werkgroep, ze rijdt zelf in een rolstoel. Anneke vertelt tijdens de wandeling over de obstakels die ze tegenkomt, zoals bij het boodschappen doen, een dagje naar de stad of met de lift door het Forum.

We beginnen de wijkwandeling in het Floreshuis, de inclusieve buurthuiskamer waar iedereen welkom is. Hier vertellen studenten Social Work Nikky Bos en Fleur Boersma over hun onderzoek naar de inclusiviteit van de Korrewegwijk. ‘Eén van de competenties van een sociaal werker is het stimuleren van mensen om optimaal mee te doen in de samenleving’. Met deze wijkwandeling willen Nikky en Fleur bewustwording creëren, verandering teweegbrengen en inclusie in de wijk vergroten.

Het bericht gaat verder onder de foto.

foto van Nikky en Fleur

De wijk door de ogen van...

Elke maand wandelt Wijkmakers door een wijk van de stad. Dat doen we steeds met een andere gids en vanuit een andere bril. Zo laten we de wijken zien door de ogen van mensen die er wonen, of in en aan de wijk werken. In twee uur tijd leer je een wijk op een heel andere manier kennen; ook al woon je er zelf.

Eerder wandelden we bijvoorbeeld al door de Oosterparkwijk met wijkagent Eva Dijkman, door Beijum met jongeren Luna Smit en Ziëd Fargi en door de Oosterpoort met zorgverkoper David Wegner (Lentis) en ervaringsdeskundige Marlieke de Jong.

Aanmelden

De wandeling is gratis en er kunnen maximaal twintig mensen meewandelen. Heb jij al een Wijkmakers account? Hiermee kan je je makkelijk aanmelden voor activiteiten en ook je abonneren op onze nieuwsbrief. Meer informatie over zo'n profiel staat hier. Klik verderop op deze pagina op de knop 'Aanmelden' om je met je profiel aan te melden voor deze wandeling. Ook kun je mailen naar aanmelden@wijkmakers.nl. Vergeet er dan niet bij te zetten aan welke activiteit je wilt deelnemen.