Merijn Goris is onze nieuwe zakelijk leider 
Nieuws

Merijn Goris is onze nieuwe zakelijk leider 

Merijn Goris neemt het stokje als zakelijk leider over van Jos Meijers
16 april 2024

The word is out! 

Merijn Goris neemt als zakelijk leider het stokje van Jos Meijers. Jos heeft de afgelopen twee jaar Wijkmakers als stichting stevig neergezet en een mooie inhoudelijke impuls gegeven aan het programma. Dat zijn grote schoenen om te vullen, maar met Merijn hebben we iemand gevonden waarin we alle vertrouwen hebben. We stellen Merijn graag aan jullie voor.

Merijn noemt zichzelf een ‘ondernemende bedrijfskundige met een bovengemiddelde interesse voor cijfers en vernieuwing’. Hij is nieuw in de wijkvernieuwing, maar gepokt en gemazeld als creatief (horeca)ondernemer in het noorden. Merijn houdt ervan om concepten te ontwikkelen en vooral om deze om te zetten in concrete projecten. Dat deed hij onder andere met succesvolle start-ups als Klepper en Boilermaker, waar Merijn vooral de zakelijke kant regelde en de producten in de markt zette. De meeste Groningers zullen Merijn vooral kennen van zijn horeca-concepten Boel en The Stockroom.

Huh? Een horeca-man in de wijkvernieuwing?
Tja, je zou denken dat niet direct een match is. Maar Wijkmakers was juist op zoek naar iemand die op een innovatieve Ă©n zakelijke manier meedenkt in het ontwikkelen van aanbod en dat in de markt zet. Iemand die een startende stichting helpt zich te door te ontwikkelen als financieel gezonde en toekomstgerichte organisatie.

“In de afgelopen jaren heb ik met drie compagnons meerdere succesvolle horecazaken opgezet in Groningen en Leeuwarden. Mijn rol binnen deze ondernemingen was het efficiĂ«nt en soepel inrichten van de complete ‘achterkant’: van financieel management en administratie tot HR. Het stellen van doelen en gestructureerd bezig zijn met realiseren van de doelen vind ik leuk en houdt een organisatie scherp. Ik heb geleerd om een organisatie te leiden en te laten groeien, en ik ben daarvan gaan houden’.

Maar waarom vindt Merijn Wijkmakers, en de wijkvernieuwing, dan een interessante omgeving om in te werken? “Wat mij aantrekt in Wijkmakers is het bevlogen streven naar projecten met een positieve sociale en maatschappelijke impact. Ik geloof sterk in de kracht van Wijkmakers en zie het als een mooie kans om actief bij te dragen aan het maken van een verschil.”

Merijn vormt als zakelijk leider de tweekoppige directie samen met programmadirecteur Tijmen Hordijk. Tijmen is blij met de komst van Merijn. “Merijn is iemand met veel ervaring maar tegelijkertijd een onbevangen en nieuwsgierige kijk op de wereld. Hij brengt een gezonde balans tussen rust en enthousiasme. Ik heb veel vertrouwen in de zakelijke kant, maar vind het ook heel fijn om met hem weer nieuwe inzichten en inspiratie op de inhoud te krijgen.”