Deze foto is gemaakt in een moestuin in de Oosterpark. Op een picknick bankje zit een witte vrouw met een blauwe broek en zwarte top te lachen.
Nieuws

Nieuw gezicht: Nienke de Jong

Wijkmakers is lekker bezig, al zeggen we het zelf. De maandelijkse wijkwandelingen zijn een groot succes, de deelnemers van de tweede leergang haalden deze week hun certificaat, we organiseren leergangen en bijeenkomsten in opdracht en we starten na de zomer met een traineeship Wijkvernieuwing. Meer dan genoeg te doen dus! Maar al die activiteiten vragen wel extra inzet, en we zijn blij dat we versterking hebben gevonden; vanaf deze maand is Nienke de Jong onze nieuwe projectmedewerker.

Nienke is sociaal geograaf en heeft al aardig wat ervaring in de wijkaanpak én in het bedenken en organiseren van (scholings)activiteiten. Ze werkte eerder in het gebiedsteam Zuid van de gemeente Groningen en daarna bij EPI-kenniscentrum (gaswinning en aardbevingen) en AOG School of Management. Ze houdt ervan om programma en activiteiten te ontwikkelen, maar nóg gelukkiger wordt ze van het organiseren daarvan. “Ik hou er van om overzicht te creëren en de puntjes op de i te zetten. Vorm, inhoud en locatie moeten bij elkaar passen en op elkaar aansluiten. Ik vind het fantastisch om dat te bedenken en te verzorgen.”

Het cirkeltje rond

Voor Nienke is met Wijkmakers het cirkeltje rond. “Ik vind het leuk om dingen te organiseren. En de inhoud van wijkvernieuwing en wijkontwikkeling sluit aan bij mijn opleiding, persoonlijke interesses en drijfveren. Ik vind het belangrijk dat mensen een leven lang kunnen leren. Het is het mooist om te leren met elkaar. Met een leuke groep mensen met heel verschillende achtergronden. Leren rondom interessante vraagstukken, met scherpe sprekers, goede discussies en interessante locaties. Ik draag daar heel graag aan bij.”

Nienke gaat drie dagen in de week aan de slag voor Wijkmakers. Daarnaast is ze, als zelfstandige, programmacoördinator voor leiderschapsprogramma’s van AOG. Daar gaat het over thema’s als verandermanagement, persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling. “Deze klus sluit heel mooi aan op mijn werk bij Wijkmakers. Het past precies; zowel qua tijd als inhoud.”

Een dorp in de stad

Na wat omzwervingen door de Oosterparkwijk en de Korrewegwijk, koos Nienke met haar vriend Harold voor een plekje in Oosterhoogebrug. “Een dorp in Stad”, zegt ze. “Je kent elkaar, groet elkaar op straat en je weet welke hond van wie is. We lenen spullen van elkaar en zetten er samen de schouders onder als er wat in de buurt moet gebeuren. Vorige week gingen we met elkaar hooien op het weiland voor onze deur. Het hooi gaat naar kinderboerderij de Beestenborg. Daar zou ik ook nog wel een Wijkmakers activiteit willen organiseren; het is echt een mooie plek waar buurtbewoners, mensen van de dagbesteding en stadjers met elkaar samenkomen.”