Spelsessie Wijkmakers en Buro Mix
Nieuws

Spelsessie Wijkmakers en Buro Mix

Een onderzoekende middag over de openbare ruimte aan de hand van het bordspel Publiek Plan
25 januari 2024

Wat als een stadsplan groeit vanuit onze persoonlijke beleving van de publieke ruimte? 

Wijkmakers en Buro Mix organiseren samen een onderzoekende middag over de openbare ruimte. We gaan met elkaar op een nieuwe manier in gesprek over de stad. In een interactief bordspel, ontworpen door kunstenaar Elly van Eegem verkennen we de meest geliefde straathoek, het plein dat onaf is en welk water ‘the place to be’ is in ons mooie Groningen. 

Waar voelen we dat de openbare ruimte nog van ons is? En waar kan het beter? 

We zijn benieuwd naar jullie kijk op de wijk en kennis van de stad!
 

Elly van Eegem

Het bordspel Publiek Plan werd ontworpen en vormgegeven door kunstenaar Elly van Eegem en uitgegeven door CAMPUSatelier het collectief atelier voor de publieke ruimte. Het spel en deze middag maken deel uit van een langlopend onderzoeksproject naar de openbare ruimte. De input van het gesprek zal geanonimiseerd door Elly meegenomen worden in haar vervolgonderzoek naar de openbare ruimte. 

Aanmelden

Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 8 spelers en duurt 45 minuten. In totaal zijn er 16 beschikbare plekken dus meld je snel aan via hallo@wijkmakers.nl. 

Wij regelen een hapje en een drankje!

Heb jij al een Wijkmakers account? Hiermee kan je je makkelijk aanmelden voor activiteiten en ook je abonneren op onze nieuwsbrief. Meer informatie over zo'n profiel staat hier. Ook kun je mailen naar hallo@wijkmakers.nl om je aanmelding door te geven. Vergeet er dan niet bij te zetten aan welke activiteit je wilt deelnemen.