Tijmen Hordijk vertrekt bij Wijkmakers
Nieuws

Tijmen Hordijk vertrekt bij Wijkmakers

Neem jij het stokje als programmaleider over?
16 april 2024

Op 1 februari 2022 startte Tijmen als programmaleider en directielid bij Wijkmakers. Samen met het kersverse team heeft hij het beginnende programma van Wijkmakers verder uitgebouwd en doorontwikkeld. De eerste leergang wijkontwikkeling en de werkplaats werden aangevuld met meer leergangen, wijkwandelingen, lezingen, themabijeenkomsten, een traineeship, een podcast en culturele projecten. Tijmen heeft dit 2,5 jaar met enorm veel plezier en gedrevenheid gedaan, en hij gelooft nog steeds in de kracht van Wijkmakers. Toch heeft hij besloten om te stoppen. 

“Ik combineerde mijn rol bij Wijkmakers met een andere opdracht buiten de stad, die ik ook in deeltijd deed. Die combinatie ging lange tijd goed, maar ik vond de laatste tijd toch vaker dat het ten koste ging van de aandacht die beide mooie initiatieven verdienen.” Toen daar door familieomstandigheden nog een extra druk bij kwam, heeft Tijmen besloten te stoppen met beide opdrachten en het bestaan als ZZP’er vaarwel te zeggen. Tijmen start per 1 oktober als strategisch adviseur bij de gemeente Oldambt.

Met het vertrek van Tijmen ontstaat ruimte voor een nieuwe programmaleider. Wijkmakers gaat op zoek naar een frisse, creatieve denker; een bevlogen wijkvernieuwer die de inhoud en het speelveld kent, een eigen mening heeft en vooral ook in staat is anderen een podium te bieden. Iemand die kan prikkelen en bevragen en een vertaling maakt van leren naar doen. Is dat iets voor jou? Kijk dan gauw naar de vacature.