Een ruimte in Forum Groningen met vlaggen van Wijkmakers
Nieuws

Wijkmakers op Let's Gro

Een jaar na de aftrap blikken we terug én kijken we vooruit naar 2023

Een jaar geleden tijdens inspiratiefestival Let’s Gro lanceerden we Wijkmakers, de academie voor dorps- en wijkontwikkeling. Boordevol mooie plannen om te werken aan denk- en doekracht in de wijkvernieuwing. Inmiddels zijn we een jaar verder en laten we graag zien waar we staan. In een uurtje geven we een inkijkje in één jaar Wijkmakers. René Asschert, programmamanager bij de gemeente Groningen, trapt af met een korte pitch over de opgave die onze wijken de komende jaren voor de boeg hebben. Wijkmakers-directeur Tijmen Hordijk vertelt over het programma van het afgelopen jaar en geeft een doorkijkje naar de plannen voor 2023.

Sanne Smid werkt nu één jaar als projectleider wijkvernieuwing in De Weijert Noord en volgt de Wijkmakers leergang wijkontwikkeling. Ze vertelt over de leergang en hoe ze dit meeneemt in haar werk. We sluiten af met de première van een korte film die we met jongerenzender SPOT TV maakten over de energie-aanpak in Selwerd.

Na het uurtje Wijkmakers nemen stadsbouwmeesters Nathalie de Vries en Endry van Velzen het stokje over en vertellen over de architectonische en stedenbouwkundige opgave in de Groninger wijken. Je bent van harte welkom!