Nieuws

Wijkwandeling Buurtmoeders Lewenborg

Wijkwandeling door de ogen van... de Buurtmoeders  

Op vrijdagmiddag 22 maart van 14.00 - 16.00 uur gaan we wandelen met o.a. Hanna van Wijk en Helena Staal. Zij zijn buurtmoeders van en in Lewenborg.

Buurtmoeders is een initiatief dat onderdeel is van de Vreedzame Wijk Lewenborg. 

De Vreedzame Wijk streeft naar een gezamenlijke pedagogische visie bij instellingen in de wijk die met kinderen en jongeren werken. Hiermee wordt bedoeld dat er een gezamenlijke verantwoordelijkheid is voor de opvoeding van de jeugd. De leefwerelden van het kind - school, straat en thuis - worden aan elkaar verbonden door een pedagogische samenhang in de wijk te creëren. 

Meer informatie over de Vreedzame Wijk kun je nalezen op https://stichtingvreedzaam.nl/

Het bericht gaat verder onder de foto (gemaakt door Marc Knip) van Buurtmoeders Helena en Maryam.

Experts

We stellen tijdens de wandeling de vraag: Een veilige en vreedzame wijk, hoe pakken de Buurtmoeders van Lewenborg dat in de praktijk aan?

Tijdens de wandeling komen we in contact met de Buurtmoeders, jongerenwerkers en jeudboa’s die allen hun best doen voor een veilig Lewenborg. Je krijgt inzicht in de aanpak van een veilig Lewenborg, onder andere door jongeren te betrekken. 

Meer weten over de Buurtmoeders? Eva van Barneveld heeft deze prachtige mini-documentaire 'Kom wat dichterbij' gemaakt over de rol van de Buurtmoeders.

Praktisch

We starten vrijdagmiddag 22 maart om 14.00 uur in Wijkcentrum ‘Het Dok in Lewenborg. Na een gezamenlijke opening vertrekken we vanuit hier met een wandeling langs 3 locaties in de wijk.

Na afloop van de wandeling komen we weer samen in ‘Het Dok’, blikken we terug en gaan we met elkaar in gesprek over wat je is opgevallen en wat misschien nog beter kan. We sluiten we af met een hapje en een drankje.  

Aanmelden

De wandeling is gratis en er kunnen maximaal twintig mensen meewandelen. 

Heb jij al een Wijkmakers account? Hiermee kan je je makkelijk aanmelden voor activiteiten en ook je abonneren op onze nieuwsbrief. Meer informatie over zo'n profiel staat hier. Klik verderop op deze pagina op de knop 'Aanmelden' om je met je profiel aan te melden voor deze wandeling. 

Ook kun je mailen naar aanmelden@wijkmakers.nl. Vergeet er dan niet bij te zetten aan welke activiteit je wilt deelnemen.

De wijk door de ogen van 

Elke maand wandelt Wijkmakers door een wijk van de stad. Dat doen we steeds met een andere gids en vanuit een andere bril. Zo laten we de wijken zien door de ogen van mensen die er wonen, of in en aan de wijk werken. In twee uur tijd leer je een wijk op een heel andere manier kennen; ook al woon je er zelf.

Eerder wandelden we bijvoorbeeld al door de Oosterparkwijk met wijkagent Eva Dijkman, door Beijum met jongeren Luna Smit en Ziëd Fargi en door de Oosterpoort met zorgverkoper David Wegner (Lentis) en ervaringsdeskundige Marlieke de Jong.