Foto van een Groningse wijk met twee jonge mensen op een stoep die samen twee boodschappentassen dragen. Links een groene heg en een rij huizen, rechts geparkeerde auto's
Nieuws

Zes redenen om mee te doen aan de Wijkmakers Werkplaats

Meld je nu aan voor de Wijkmakers Werkplaats en maak deel uit van deze doe- en denktank voor wijkontwikkeling in Groningen.

In teams met mensen uit verschillende disciplines en ervaringen, ook vanuit de wijken zelf, ga je aan de slag met "onoplosbare" problemen. Wil je eerst meer weten over de Werkplaats? Kijk dan hier.

Reden 1: Pionieren

Je hoort bij de eerste lichting Wijkmakers die door te doen en te werken met partijen waar je normaal niet mee samenwerkt vraagstukken in de wijkontwikkelingen oplost. Vraagstukken die zich afspelen in de Groningse wijken en buurten. Je staat vooraan en pioniert, want waar jij mee bezig gaat in de Werkplaats, daar heeft nog niemand een werkende oplossing voor bedacht.

Reden 2: Netwerk & ontmoeting

Door in een traject, samen met minimaal 4 en maximaal 9 anderen, intensief samen te werken, bijzondere ervaringen te delen, mensen in de wijk, op locatie en van betrokken organisaties te ontmoeten, bouw je een nieuw, stevig netwerk op binnen de wijkontwikkeling. Je hebt daarnaast toegang tot een club toegewijde, ervaren professionals, actieve bewoners en beslissers van verschillende organisaties in de wijken van Groningen.

Reden 3: Zingeving

Meedoen aan de Wijkmakers Werkplaats biedt je de kans om bij te dragen aan maatschappelijke opgaven waar Groningen mee worstelt. Naast je bestaande werk of inzet voor de wijken heb je de kans om jouw ervaringen en kunde met die van anderen te combineren en complexe vraagstukken te ontwarren. Zo komen we samen tot oplossingen. Je bent erbij om echt het verschil te maken. Hierdoor kijk je tevreden en trots terug op je inzet.

Reden 4: Invloed

Jouw bijdrage telt. Door deel te nemen aan de Werkplaats krijg je het podium en krijg je de kans om het beste idee (of ideeën) te presenteren aan de indiener van het vraagstuk en aan de mensen die de beslissingen nemen. Je staat in direct contact met de mensen die er het verschil mee kunnen maken of die hun probleem opgelost zien worden. Het is een groepsresultaat dat uitgevoerd gaat worden. Geen papieren adviezen, maar resultaat in de wijken: daar werk jij aan.

Reden 5: Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens het traject krijg je de kans om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken en te ontdekken wat je goed ligt en hoe je dit kunt inzetten om je doel te bereiken. Je komt in situaties terecht die spannend zijn of buiten je comfortzone liggen. Het is leren door te doen. In de Wijkmakers Werkplaats kan je meteen je opgedane kennis toepassen. Ook faciliteert Wijkmakers jouw traject met een gereedschapskist, coaching en intervisie.

Reden 6: Design Thinking

Door je deelname aan de Wijkmakers Werkplaats doorloop je de methodiek van Design Thinking en leer je gaandeweg het traject hoe je deze methode toe kunt passen. Hierbij wordt je geholpen en ondersteund met verschillende instrumenten.