Foto van twee jong(volwassenen) bij het winkelcentrum in Beijum
LeefbaarWonen
t/m
wijkwandelingBeijumGratis

De wijk door de ogen van... jongeren Luna Smit en Ziëd Fargi 

De belevingswereld van jongeren

Iedereen groeit ergens op. Hartje centrum of groene buitenwijk, de omgeving beïnvloedt je leven, zeker in de jeugdjaren! Maar in hoeverre houden we rekening met jongeren in de ontwikkeling van onze wijken? Jongeren bereik je niet met bewonerspanels en co-creatieavonden. En toch maken ze een wezenlijk deel uit van de wijk. Ze maken gebruik van de openbare ruimte en faciliteiten maar worden ook vaak als ‘hangjeugd’ geweerd wegens overlast.

Gidsen Luna Smit en Ziëd Fargi hebben beiden een deel van hun jeugd in Beijum gewoond.Ze herinneren zich de ruimte en vrijheid en weilanden om in te spelen. Ziëd herinnert zich ook de activiteiten waar hij als jongere aan meedeed. Koken in ’t Trefpunt en de dansfeesten bij de Doefmat.

Sluiten deze activiteiten nog aan bij de behoefte van de jeugd of vinden ze hun activiteiten vooral buiten de wijk? ‘Hoe ouder je wordt hoe makkelijker je naar de voorzieningen in de stad kan gaan’, zegt Ziëd. Wat heeft Beijum te bieden aan de jongeren in de wijk? En hoe zorgen we dat ze betrokken blijven in de wijk? Loop mee met de wandeling en ga het gesprek aan!

De wijk door de ogen van...

Elke maand wandelt Wijkmakers door een wijk van de stad. Dat doen we steeds met een andere gids. Zo laten we de wijken zien door de ogen van mensen die er wonen, of in en aan de wijk werken. In twee uur tijd leer je een wijk op een heel andere manier kennen; ook al woon je er zelf.

Eerder wandelden we bijvoorbeeld al door Selwerd met de energieprofessionals van WarmteStad en Grunneger Power en met antropoloog Robin Kramer en wijkbewoner Derk den Boer door Paddepoel.

Aanmelden

De wandeling is gratis en er kunnen maximaal twintig mensen meewandelen. Heb jij al een Wijkmakers account? Hiermee kan je je makkelijk aanmelden voor activiteiten en ook je abonneren op onze nieuwsbrief. Meer informatie over zo'n profiel staat hier. Klik verderop op deze pagina op de knop 'Aanmelden' om je met je profiel aan te melden voor deze wandeling. Ook kun je mailen naar aanmelden@wijkmakers.nl. Vergeet er dan niet bij te zetten aan welke activiteit je wilt deelnemen.