Foto van een groep mensen tijdens een wijkwandeling
Nieuws

Aankomende wijkwandelingen: De wijk door de ogen van...

Elke maand wandelt Wijkmakers door een wijk van de stad

De wijk door de ogen van...

Zo begint elk bericht over onze wijkwandelingen en dat heeft een goede reden. 

Elke maand wandelt Wijkmakers door een wijk van de stad. Dat doen we steeds met een andere gids en vanuit een andere bril. Zo laten we de wijken zien door de ogen van mensen die er wonen, of in en aan de wijk werken. In twee uur tijd leer je een wijk op een heel andere manier bekijken en kennen; ook al woon je er zelf. 

De wandelingen zijn bedoeld voor een breed publiek; een mix van wijkwerkers, wijkbewoners,  studenten en geïnteresseerd (vak)publiek op het thema. Op deze manier hoopt Wijkmakers niet alleen kennis te delen met diverse doelgroepen, maar ook de onderlinge contacten te versterken. 

Eerder wandelden we bijvoorbeeld al door de Oosterparkwijk met wijkagent Eva Dijkman, door Beijum met jongeren Luna Smit en Ziëd Fargi en door de Oosterpoort met zorgverkoper David Wegner (Lentis) en ervaringsdeskundige Marlieke de Jong.

Dit najaar hebben wij nog drie interessante wandelingen op het programma staan:

Op vrijdag 13 oktober nemen we je mee in de Korrewegwijk en kijken we naar de wijk door de bril van toegankelijkheid. Als we het hebben over een toegankelijke wijk, gaat het over veel meer dan fysieke toegankelijkheid. Het gaat over welkom zijn, erbij horen en meedoen. Maar hoe inclusief en hoe toegankelijk zijn onze wijken eigenlijk? Bijvoorbeeld voor mindervalide mensen? Dat verkennen we in de Korrewegwijk, met Nikky en Fleur (studenten Social Work) en Anneke (Werkgroep Toegankelijk Groningen).

De Werkgroep Toegankelijk Groningen (WTG) is een netwerk van en voor Groningers met een beperking. De werkgroep adviseert de gemeente over toegankelijkheid van gebouwen en openbare ruimte. Anneke is lid van de werkgroep, ze rijdt zelf in een rolstoel. Anneke vertelt tijdens de wandeling over de obstakels die ze tegenkomt, zoals bij het boodschappen doen, een dagje naar de stad of met de lift door het Forum.

Op vrijdag 17 november is onze wandeling een fietstocht! Samen met architectuurhistoricus (en collega) Tijmen Hordijk fietsen we door meer dan 100 jaar wijkvernieuwing. 

Op vrijdag 15 december vieren we de korte dagen, maar vooral de langste nachten van het jaar. We gaan op pad met en op zoek naar de nachtdieren, zowel onder de mensen als in de flora en fauna. 

Voor beide activiteiten geldt: Houdt onze berichtgeving in de gaten over startpunt, route en aanmelden!

Aanmelden
De wandelingen zijn gratis en er kunnen maximaal twintig mensen mee wandelen. Meld je dus snel aan om zeker te zijn van een plekje. Heb jij al een Wijkmakers account? Hiermee kan je je makkelijk aanmelden voor activiteiten en ook je abonneren op onze nieuwsbrief. Meer informatie over zo'n profiel staat hier. Klik verderop op deze pagina op de knop 'Aanmelden' om je met je profiel aan te melden voor deze wandeling. Ook kun je mailen naar aanmelden@wijkmakers.nl. Vergeet er dan niet bij te zetten aan welke activiteit je wilt deelnemen.