Siersteenlaan
Nieuws

Duik ook de Wijkmakers Werkplaats in

Meld je nog snel aan voor het eerste vraagstuk

De eerste leergang, de eerste nieuwsbrief, de eerste deelnemers van de Academie: de eerste keren vliegen je om de oren bij Wijkmakers. Ook de Wijkmakers Werkplaats gaat van start! En jij kan je nu nog aanmelden om mee te doen aan het oplossen van het eerste vraagstuk.

In de Werkplaats lossen we samen ingewikkelde problemen op. Het zijn problemen die we niet via de “normale” wegen opgelost krijgen, maar die het wel waard zijn om aan te pakken. Wijkmakers stelt een team samen van mensen uit verschillende disciplines en ervaringen, én vanuit de wijken zelf. Samen kunnen zij aan de slag met een vraagstuk. Dit doen ze door middel van prototyping. Met andere woorden: uitproberen, leren, veranderen en toepassen.

Het eerste vraagstuk

Misschien is het eerste vraagstuk wel iets voor jou: Hoe zorgen we dat moeilijkheden en problemen in (delen van) wijken vroeg worden opgemerkt en aangepakt, terwijl er op het eerste gezicht nog weinig aan de hand is?

Lees nu snel meer over dit eerste vraagstuk en meld je aan om mee te werken aan de oplossing. Meedoen kost geen geld, het kost je alleen tijd en inzet. Je aanmelden wil trouwens niet zeggen dat je ook echt mee mag doen. We willen namelijk een mooi team samenstellen met allemaal verschillende mensen.

In de week van 10 januari hoor je of je mee mag doen. Word je niet uitgekozen voor dit vraagstuk? Dan vragen we je misschien wel voor de volgende. Want er zijn in de wijken nog veel meer ingewikkelde problemen waar Wijkmakers oplossingen voor gaat zoeken.

Wil je nog meer weten over de Werkplaats? Kijk dan eens hier.

bekijk het eerste vraagstuk