Deze foto is gemaakt in het Groot Handelshuis op de Grote Markt. Vanuit het raam hebben we zicht op de Martinitoren en de gebouwen daaromheen. Er hangt een donkere lucht op de foto en de ruimte waar de foto is gemaakt is op het moment van de foto in ontwikkeling.
LeefbaarWonen
t/m
wijkwandelingbinnenstadgratis

De wijk door de ogen van... ontwikkelaars Kristiaan Capelle en Inge Sibma

Gebiedsontwikkeling in de binnenstad

Het centrum van de stad; iedereen vindt er wat van. Want de binnenstad is van ons allemaal. Het ontwikkelen van gebouwen in de binnenstad is dan ook veel meer dan het ontwikkelen van vastgoed. Het betekent een bijdrage aan onze gezamenlijke huiskamer. Zo kijkt ook ontwikkelaar MWPO aan tegen projectontwikkeling. "Het draait niet om het project, het gaat om het gebied."

In deze wijkwandeling nemen Kristiaan Capelle (directeur) en Inge Sibma (ontwikkelingsmanager) van MWPO je mee langs drie gebouwen die staan voor hun visie op gebiedsontwikkeling. Inge vertelt over het principe van MWPO: "de stad is van ons samen, we voelen ons verbonden, we tonen ondernemerschap en we zoeken altijd naar relaties. Relaties in gebieden, wijken, de stad en met de inwoners."

We starten bij het Grand Theatre, waar Kristiaan vertelt over de ontstaansgeschiedenis van Merckt en de achterliggende gedachte. Vervolgens wandelen we langs de Nieuwe Markt richting Mercado. We eindigen op de hoogste verdieping van het Groot Handelshuis. Daar vertelt Inge over hoe het gebouw gaat functioneren en hoe het verweven is met de binnenstad. Met een schitterend uitzicht over de stad sluiten we de wandeling af met een drankje.

De wijk door de ogen van...

Elke maand wandelt Wijkmakers door een wijk van de stad. Dat doen we steeds met een andere gids. Zo laten we de wijken zien door de ogen van mensen die er wonen, of in en aan de wijk werken. In twee uur tijd leer je een wijk op een heel andere manier kennen; ook al woon je er zelf.

Eerder al wandelden we met wijkagent Eva Dijkman door de Oosterpark en met gebiedswerker Maartje Keijzer en bewoonster Angelique van Alteren door De Hoogte.

Aanmelden

De wandeling is gratis en er kunnen maximaal twintig mensen meewandelen. Heb jij al een Wijkmakers account? Hiermee kan je je makkelijk aanmelden voor activiteiten en ook je abonneren op onze nieuwsbrief. Meer informatie over zo'n profiel staat hier. Klik verderop op deze pagina op de knop 'Aanmelden' om je met je profiel aan te melden voor deze wandeling. Ook kun je mailen naar aanmelden@wijkmakers.nl. Vergeet er dan niet bij te zetten aan welke activiteit je wilt deelnemen.